divendres, 24 de juny del 2016

Taller de Sant Jordi a l'Escola Alzina

L'escola Alzina de Molins de Rei, va tornar a confiar amb mi per a la realització del taller de Sant Jordi d'enguany. Però aquest any vaig poder fer una activitat amb cadascuna de les classes. Així doncs, més de 200 nens i nenes d'entre 3 i 12 anys van fer una peça de ceràmica durant els dies previs a Sant Jordi.

Amb els més petits de l'escola vam fer un medalló amb el dibuix d'un drac. El veieu?


Els seus companys de P4 van fer dos medallons: un amb el drac i l'altre amb la rosa.



Els valents i valentes de P5 van fer un drac a partir d'una vola de fang. Mireu quina cosa més xula.

A 1er i 2on vam fer una rosa, que la vam esmaltar d'un vermell preciós. I un fermall (broxe) amb la cara del drac.

A 3er i 4art vam aprendre com fer a partir d'una planxa de fang una forma en volum. Mireu el resultat. 



I amb els més grans de la casa, 5è i 6è, vam treballar el relleu en una planxa. El buit i el ple.



Vaig visitar cada grups dues vegades. La primera vam construir les peces amb fang vermell i les vam decorar amb textures i relleus. Les vam deixar secar una setmana. Quan hi vaig tornar, vam pintar amb engalbes (terres de colors) els nostres dracs, cavallers, roses i tots aquells éssers imaginaris que havien fet. Un cop acabats me'ls vaig emportar tots i els vaig esmaltar amb un esmalt transparent i brillant que donaria l'acabat perfecte a les peces.
Peces amb una capa d'esmalt esperant a entrar al forn
Forn després de la cuita
Forn carregat



















Aquestes peces de fang necessiten 1060ºC per un acabat perfecte. A aquesta temperatura la peça queda dura i es converteix en ceràmica. Surten els colors vius de les terres de colors, i queden ben enganxats al fang vermell. I finalment la capa d'esmalt que abans de la cuita emblanqueix tota la peça, després de tanta temperatura es fon creant un cristall que envolta tota la ceràmica fent-la agradable al tacte.

Ara si! les peces ja estan acabades. Felicitats nens i nenes de l'escola Alzina, heu fet un treball molt bonic. Fins la propera!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada