diumenge, 12 d’abril de 2015

Empremtes

Empremtes és el nom de la peça amb la que participo a la exposició col·lectiva "el passat és demà", que podeu visitar a la sala municipal de Ca n'Ametller de Molins de Rei fins el 30 d'Abril


L’origen de la peça recau en la cançó protesta de l’etapa inicial de Raimon. Per a mi, un dels elements que sempre s’ha utilitzat en la lluita al carrer han estat els adoquins, les llambordes que durant molts anys han vestit els nostres carrers, les llambordes que, davant les injustícies, s’arrencaven del terra i es llençaven contra aquells que volien silenciar els que protestaven.

Al mateix temps, aquest element, la llamborda, és un element de construcció: construeix camins i vies de comunicació entre diferents poblacions, entre persones.

Les cançons del Raimon, tot i que en un origen van néixer com a cançó protesta, es van quedar entre nosaltres. Es van anar transformant i el cantautor ha sabut utilitzar-les com a mitjà expressiu, com un llenguatge propi d’expressió, i ha fet de cada cançó una canal de comunicació entre el seu jo més personal i aquell que l’escolta.

Una setantena de llambordes serigrafiades amb lletres d’algunes cançons del Raimon fan una composició que, tot i tenir un origen reivindicatiu, és alhora una forma d’expressió, una via de comunicació entre persones. En aquest cas, entre l’artista i l’observador.

Llegenda
Material: Fangs refractaris xamotats per a alta temperatura
Cocció: Monococció entre 1.100ºC i 1.200ºC
Decoració: Serigrafia directa i indirecta amb engalbes vitrificades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada