diumenge, 8 de juliol de 2012

Investigant nous esmalts

Ja porto unes setmanes treballant al taller amb unes “receptes” noves per a fer esmalts. La idea era trobar-ne un parell que em convencessin per a fer una bona paleta de color. I sembla ser que començo a tenir resultats. Són tantes les possibilitats...tot per buscar un esmalt que fongui bé, que sigui transparent o setinat, però que no brilli en excés.


I quan volem fer la paleta de color em de fer milers de combinacions amb els 6 òxids de referència (cobalt, coure, crom, manganès, ferro i níquel) i altres materials que ens donen nous matisos a l’esmalt, com la ilmenita o el rutili. I aquest cop he introduït el Vanadi, que obre més possibilitats. Tot i que cal tenir en compte el temps d’espera a alhora d’enfornar-lo, doncs canvia les característiques de l’esmalt fent aparèixer o desaparèixer els petits cràters a que ens te acostumats en les seves intervencions. 

1 comentari:

  1. Buen trabajo (y duro...) Esto de los esmaltes es una tarea pesada, pero necesaria. Además a largo plazo es una buena inversión (de tiempo, me refiero).
    Me gusta mucho la línea de verdes, especialmente los que están en el centro.
    Un saludo

    ResponElimina