divendres, 27 de novembre del 2015

GARAGE 23

Sota el nom "Garage 23" s'aplega una mostra d'art contemporani a Sant Feliu de Llobregat, una acció solidaria en benefici dels refugiats sirians que estan fugint del seu país. Una mostra que durant tres dissabtes aplega diferents disciplines (pintura, fotografia, escultura, ceràmica, dibuix,...) dins un espai poc habitual dins els circuits establerts. 
Dissabte passat dia 21 vam inaugurar amb gran afluència de públic. Durant tot el matí es va poder observar, tocar i fins i tot comprar obres d'art d'un total de 23 artistes diferents. Amenitzant el matí va compartir la seva màgia el Magic Andreu i posteriorment vam poder gaudir d'una "jam sesion" de Jazz. 

Demà dissabte estarà obert de 11 del matí a 13h. I a les 6 de la tarda podem gaudir gratuitament de la conferència "Recorregut històric de la lectura en la imatge" a càrrec de l'artista Francesc Artigau. 

La última oportunitat per veure aquesta mostra i poder aportar el nostre granet de sorra en aquest esdeveniment serà el dissabte 12 de desembre, on tornarem a tenir musica en viu pel matí i la conferència "lectures estimulants vers la praxis creativa" a càrrec de l'artista Rafael Romero.

Anima't i vine!!!

diumenge, 22 de novembre del 2015

L'hort d'en Pedro


I arriba el dia que el Pedro es jubila de l'escola....després de tants anys fen de mestre. Els últims anys al capdavant de l'equip directiu, amb il·lusió i constància. Treballant cada dia per oferir un futur millor a tots els nens i nenes que han passat pe l'escola, implicant-se amb diferents projectes, amb les famílies, amb els companys...Així que l'equip de mestres que aquest darrer curs han compartit tantes hores amb ell decideix fer-li un comiat molt especial, organitzant-li un dia únic on els records i els sentiments s'entrellacen.
"Obre bé els ulls per veure coses boniques; n'hi ha tantes com gran és el món" Jordi Llompart
A partir de dilluns passat l'hort de l'escola rep el seu nom, amb una placa/estaca que ho senyalitza. Un reconeixement a una tasca constant per fer créixer no només les hortalisses que hi són plantades sinó a tots aquells que han crescut dia a dia al seu costat a l'escola del Pont de la Cadena.  



dilluns, 16 de novembre del 2015

Chawans

"Chawan, el bol com a metàfora" és el nom del curs que fa uns dies vaig assistir al taller d'Eli Moretó al barri de Sants. Un espai molt agradable on vaig poder gaudir d'un curs que feia temps volia fer.
De la ma de la ceramista Encarna Soler, vaig aprendre a com fer un Chawan, un bol per a la cerimònia del te macha. Uns bols plens de sentiment, on no tot el procés d'elaboració recau en la delicadesa, doncs la preparació del fang i de la forma del bol en sí precisa de força i fermesa. Però s'equilibra amb la delicadesa i sotilesa alhora de fer la decoració i el buidatge del bol,  que cal fer fins arribar als 425gr de fang final.



Un plaer aprendre, i sobretot de ma de una de les grans. 
Gràcies Encarna per compartir coneixament. 
I Gràcies Eli per compartir espai i bon ambient.