dimecres, 31 de juliol del 2013

Aquest estiu he fet de mestra d’adults.

Durant uns dies he combinat l’habitual paper de “«profe» de plàstica  per a nens” amb el de mestra d’adults. I és que durant unes setmanes he estat donant un curs d’iniciació a la fotoceràmica dins els cursos monogràfics que s’imparteixen a l’estiu a Can Ginestar de Sant Just Desvern.
Ha estat un curs dividit en 4 sessions en les quals hem intercalat teòrica amb molta pràctica: des de la construcció de les plaquetes on fer la fotoceràmica, passant per tocar i conèixer els diferents materials que necessitàvem per fer l’emulsió fotosensible a la llum solar i, òbviament, tot el procés en si de la fotoceràmica.
Amb les alumnes vàrem poder fer diferents proves i així veure diferents resultats, ja que és una tècnica amb molts condicionants (el suport ceràmic, la preparació de l’emulsió correcta i ben remenada, l’aplicació d’aquesta emulsió, el temps d’exposició, la llum, el rentat, els negatius...). Així doncs, el resultat final ha estat divers, però de ben segur enriquidor, tant per a elles com per a mi.
  
I així, seguim compartint coneixements!

divendres, 12 de juliol del 2013

Insolació!!!

I per fi va arribar el dia de començar a insolar. Va costar aconseguir totes les coses necessàries per fer la fotoceràmica, però ho vam aconseguir: les rajoles engalbades i bescuitades, els acetats a la mida real, el dicromat, la goma aràbiga, el colorant, els guants, les esponges, la taula, els vidres... i el SOL!!! Per fi, sembla que el mural comença a agafar forma.